Priorat / Montsant - Spanien

Priorat var nærmest ukendt som vinområde for 20 år siden. I dag produceres nogle af spaniens bedste vine i Priorat. Vinene måler sig med  ribera del duero og andre højt værdsatte distrikter i Europa. I 90'erne kom nye kræfter til udefra. De plantede nye europæiske druesorter side om side med de mere end 50 år gamle lokale garnacha og cariñena vinstokke. Herefter begyndte produktionen af enkeltmarksvine, frem for de tidligere blandingsvine. Priorat ligger 100-700 meter over havets overflade, der er altså meget varmt. Høj alkoholstyrke, mørke, fyldige og uden overvældende modspil i form af syre, dog uden at de bliver søde eller jammy .Nedenstående har vi vine fra Bodega Cellar Cal Besso er ejet af familien Castellví Figuerola. De har vinmagerne  Raimon og Carme til at fremstille de skønne vine  i Porrera, D.O.Q. Priorat, Vingården strækker sig over 8 Ha. vinmarker. Stedet ligger 226 meter over havets overflade på toppen af en bakke, i det såkaldte nedre Priorat. Her er der grove og robuste landskaber, sletter og mindre aggressivt relief. Området er drænet af strømmen af Capçanes, en biflod af floden Siurana. ligeledes Bodega Celler de L'Encastell er en lille familiedrevet vingård i byen Porrera, DOQ Priorat,  Producentetn bruger kun druer fra vores ejendomme "Mas d'en Caçador", "Mas d'en Ferran" og "Els Arbres" i en skifer jord og et kontrastfuldt klima, der giver ekstraordinære druer med deres egen karakter.  Denne sure jernoxid med nedbrudt skifer, lokalt kendt som "llicorella". Dette kombineret med ekstreme klima sikrer den maksimale kvalitet af druer, og bringer hver flaske den ekstraordinære karakter af Priorat.