Leconfield & Richard Hamilton - Australien

Coonawarra er en af ​​Sydaustraliens store vinregioner, der er kendt for sin rige terrerosa jord, der ligger over et tyndt lag af calcrete, der er oven på en base af regionens overflod af hvid kalksten. Det ligger 100 km indland og er 30 km langt. Regionen har et overvejende maritimt klima, med tørre og moderat kølige sommerdage og kølige til kolde aftener. Meteorologiske data viser et klima, der ligner det i Bordeaux i Frankrig. Utvivlsomt producerer Coonawarra Australiens største Cabernet Sauvignon. De koncentrerede frugtaromaer dækker spektret fra solbær til blomme til rød kirsebær til svesker. Vinene er kendt for deres dybde af frugtsmag, kompleksitet, elegance, ekstraordinær længde og deres kælderpræstationer. Coonawarra er også kendt for sin stilfulde Shiraz og Merlot. Riesling og Chardonnay er de to overvejende hvide sorter, hvor regionen producerer nogle af landets fineste eksempler på disse stilarter.