Rød / Bourgogne

Frankrig:

Pierre Maiziere Bourgogne

 

Bourgogne

 

 

Pris inkl. moms:

v. 1 stk 124 kr

v. 6 stk 99 kr

 

Druesort:

100 % Pinot Noir.

 

Lagring:

7-8 måneder på stålfade.

 

Beskrivelse:

Denne vin stammer fra Côtes Châlonaise syd for Beaune, hvilket er grunden til, at den er meget frugtig.

En meget let og drikkevenlig vin fuld af charme, som egner sig til de varme sommeraftener.

Lys rubinrød farve og bouquet af røde frugter (hindbær, ribs, vilde jordbær). På ganen er vinen behagelig, frugtig og forfriskende, med lette tanniner og elegance".

 

Anbefalet serveringstemperatur: 12-13 grader.

 

Pascal Maiziere anbefaler alle sine Pinot Noir som aperitif, til grillet kød eller kød med en delikat sauce. Desuden til dejlig ost selv med en stærk personlighed, eller et mere vovet valg - til en frugttærte.

 

 

 

 

 

Givry 1. cru

 

 

Pris inkl. moms:

v. 1 stk 199 kr

v. 6 stk 159 kr

 

Druesort:

100 % Pinot Noir.

 

Lagring:

12-15 måneder på egetræsfade, heraf 15% i nye.

 

Beskrivelse:

Historien går, at det var den foretrukne vin af franske konge Henrik IV.

Denne Givry 1er Cru er en samling fra 3 Climats: Clos Ju, Grande Berge og Petite Berge.

 

En rund og forførende vin, værdsat af alle vinkendere.

Udover sine livlige og lyse farver, har denne vin intense og frugtagtig aromaer, som minder om stikkelsbær og solbær.

På ganen er der en dejlig balance mellem tekstur og finesse, med raffinerede tanniner. Lang og lokkende eftersmag. "

 

Anbefalet serveringstemperatur:

15 grader.

 

Pascal Maiziere anbefaler alle sine Pinot Noir som aperitif, til grillet kød eller kød med en delikat sauce. Desuden til dejlig ost selv med en stærk personlighed, eller et mere vovet valg - til en frugttærte.

 

Nuit-Saint

Georges 1. cru

 

Pris inkl. moms:

v. 1 stk 437 kr

v. 6 stk 349 kr

 

Druesort:

100 % Pinot Noir.

 

Lagring:

14-18 måneder på egetræsfade, heraf 20% i nye.

 

Beskrivelse:

Denne Nuits Saint Georges 1er Cru stammer hovedsageligt fra en fantastisk climat Les Porêts Saint Georges, som er smukt beliggende i varmen i Nuits-Saint-Georges.

 

Jord: Clay blandet med kalksten småsten, dette område producerer vine af stor finesse.

 

En dyb rubinrød farve. Næsen har sorte frugt- noter og woody, fyrig aromaer.Denne vin er kraftfuld og fyldig.

Det er velafbalanceret vin af meget høj kvalitet, med god cellaring potentiale

 

Anbefalet serveringstemperatur:

16 grader.

 

Kan(ud fra vinbondens udsagn) gemmes i 5-25 år.

 

Pascal Maiziere anbefaler alle sine Pinot Noir som aperitif, til grillet kød eller kød med en delikat sauce. Desuden til dejlig ost selv med en stærk personlighed, eller et mere vovet valg - til en frugttærte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gevrey-Chambertin

 

 

Pris inkl. moms:

v. 1 stk 282 kr

v. 6 stk 225 kr

 

Druesort:

100 % Pinot Noir.

 

Lagring:

14-18 måneder på egetræsfade, heraf 20% i nye.

 

 

Beskrivelse:

Vinmarken beliggende i den nordlige del af Côte de Nuits, Gevrey-Chambertin er verdensberømt, ikke kun for sine Grand Crus vine, men også for alle sine øvrige vinmarker.

Jord: Lean og kalkholdig, med en rød-brun dæklag af lerholdig mergel.

 

Gevrey-Chambertin La Croix Saint Philippe er en vin med en smuk, lys rubinrød farve. Intenst frugtagtig på næsen, aromaer minder om sorte kirsebær, vilde brombær. Som vinen udvikler sig, opleves mere komplekse noter, såsom mild krydderi, muskatnød og læder. Tanninerne er aldrig astringerende, men blander sig harmonisk med den naturlige friskhed og "gras" (fløjlsagtig konsistens) af vinen.

De samme aromera fra bouquet'en findes igen i eftersmagen

 

Anbefalet serveringstemperatur:

16 grader.

 

Kan(ud fra vinbondens udsagn) gemmes i 5-20 år.

 

Pascal Maiziere anbefaler alle sine Pinot Noir som aperitif, til grillet kød eller kød med en delikat sauce. Desuden til dejlig ost selv med en stærk personlighed, eller et mere vovet valg - til en frugttærte.