- Hannes Reithmaier / Gobelsburg

Grüner Veltliner

Reserve

 

Pris inkl. moms:

v. 1 stk 219 kr

v. 6 stk 175 kr

 

Druesort:

100% Grüner Veltliner

 

Lagring:

30% på små egetræsfade og 70% på Stålfade

 

 

Beskrivelse:

Østrigsk national hvidvinsdrue – Denne vin stammer fra ca. 45 år gamle vinstokke, som er dybt forankret.

Vinen er elegant som ingen anden hvidvin og blev i 2012-2013 kåret som bedste Grüner Veltliner af sammenslutningen af Østrigske vinproducenter "Österreich Wein"

 

Ideel serverings-temperatur 10 grader.

 

Velegnet til bl.a. langtidsbagt laks ( 80 grader – 1 time)

 

Riesling

Reserve

 

Pris inkl. moms:

v. 1 stk 219 kr

v. 6 stk 175 kr

 

Druesort:

100% Riesling.

 

Lagring:

Stålfade

 

 

Beskrivelse:

Riesling fra vimmarker, som befinder sig 380 m over havets overflade.

Jorden består af tertiær grus.

Vin i en klasse for sig selv – den har noter af citrus og oversøisk frugt.

 

Velegnet til kraftig fisk med urter.

 

St. Laurent

Windfang

 

Pris inkl. moms:

v. 1 stk 219 kr

v. 6 stk 175 kr

 

Druesort:

100% St. Laurent.

 

Lagring:

50% på små egetræsfade og 50% på Stålfade

 

 

Beskrivelse:

Let og elegant topvin.

Jordbunden er hovedsagelig sandet og leret og giver en vin som har stor smag.

Velegnet til bl.a. oksefilet.

 

Zweigelt

Reserve

 

Pris inkl. moms:

v. 1 stk 244 kr

v. 6 stk 195 kr

 

Druesort:

100% Zweigelt

 

Lagring:

30% på små nye egetræsfade og

70% på 1 - og 2 år gamle egetræsfade.

 

 

Beskrivelse:

Stor rund frugtsmag, yderst imødekommende duft – lang eftersmag.

Velegnet til "tung" mad og ost.

 

 

 

 

 

Pinot Noir

Reserve

 

Pris inkl. moms:

v. 1 stk 399 kr

v. 6 stk 249 kr

 

Druesort:

60% Pinot Noir

20% Zwiegelt og 20% St. Laurent.

 

Lagring:

15 måneder på små nye egetræsfade.

 

 

Beskrivelse:

Hannes Reithmaiers nye mesterværk hvor hoveddruen er Pinot Noir mixet med Zwiegelt og St. Laurent. Jorden består af tertiær grus. Selvom det er en blandingsvin er den intens med stor power og den har stadigvæk charmen som en god Pinot Noir vin fra Bourgogne.

Serveringstemperatur 17-18 grader.

 

Velegnet til bl.a. oksekød og vildt.

 

 

 

Østrig:

Hannes Reithmaier